Pages

Nekoliko savjeta kako olakšati bojanje kose kod kuće

Zanimljivosti kod bojanja kose

Pronašli ste savšenu boju za vašu kosu i zbog razno raznih razloga ne želite otići frizeru. Kosa se izvrsno može obojiti i kod kuće, no postupak ponekad zna biti zaista nezgodan. Kako bi ti olakšali "kućno bojanje" donosimo ti nekoliko savjeta koji zlata vrijede:

1. Kupite profi frizerski ogrtač

Ogrtače za bojenje i friziranje možeš kupiti povoljno u dućanima s frizerskom opremom. U njih se isplati uložiti jer ćeš tako zaštititi svoju odjeću, ali i ručnike od boje koja se nikada ne ispire...

2. Zaštiti lice, uši i vrat

Djevojke koje kod kuće boje kosu sigurno su upoznate s ovim problemom! Nakon bojenja tamnom bojom, mrlje na ušima, čelu i vratu danima je nemoguće isprati. Za to postoji jednostavno rješenje: prije no što kreneš farbati kosu, čelo, vrat i uši namaži kremom. Što masnijom, to boljom. Ako ti je žao kreme, poslužit će i vazelin.

3. Prljava kosa super je podloga za boju

Iz nekog razloga, boja bolje prianja na kosu koja nije svježe oprana. Stoga prije bojanja nikada nemoj prati kosu, ali, isto tako, pripazi da na njoj nema previše preparata kao što su gel, lak ili razni serumi.

4. Dobro isperi

Djevojke koje se farbaju kod kuće često površno ispiru kosu, upozoravaju frizeri. To može začepiti vlasište, ali i biti štetno za same vlasi pa nakon što dobro ispereš boju s kose, slobodno je još jednom operi blagim šamponom.

5. Vrećica na glavu

Sredi dvije muhe jednim udarcem uz pomoć obične vrećice iz dućana. Nakon bojenja stavi je na glavu i ostavi sve do vremena ispiranja. Toplina će bolje razviti boju, a ti ćeš zaštititi stan i odjeću od nepoželjnog kapanja. 



Popular Posts