Pages

"Otkačena" manikura

Uz malo vremena i spretnosti i ti možeš imati nokte baš kao iz salona.
Ovom jednostavnom tehnikom možeš ukrasiti svoje nokte za manje od sat vremena, a ono što ti je potrebno vjerojatno već imaš kod kuće. Naoružaj se s malo strpljenja i kreni!
Potrebno ti je:
  • lak za podlogu (najbolje bijeli ili "nude" kako bi slova došla do izražaja)
  • izresci iz novina
  • alkohol (70 % postotni)
  • bezbojni lak
Postupak je vrlo jednostavan.
Prvo nalakiraj nokte lakom koji si izabrala za podlogu te pričekaj da se osuši kako bi mogla nanijeti i drugi sloj. Nakon nanošenja drugog sloja pričekaj 20-ak minuta, jer lak treba biti čvrst kako se kasnije novine ne bi zalijepile za nokte.
Nakon 20-30 minuta spremna si za nanošenje novinskog printa. Novine je najbolje izrezati na manje dijelove, dovoljno velike da prekriju cijeli nokat. Novinski izrezak umoči u alkohol, najbolje rezultate daje etanol, no možeš se poslužiti i vodkom. Trebaš imati na umu da su alkoholne tvari lako zapaljive, pa budi oprezna.
Novinski izrezak, namočen alkoholom, pritisni na nokat i zadrži otprilike 15 sekundi. Možda ćeš morati duže držati novine, no sigurno ćeš i sama primjetiti kada se print primi za nokat. Postupak ponovi na ostalim noktima. Ako se novine prime i za kožicu oko nokta, lagano ćeš ih odstranit acetonom.
U videu ispod možeš pogledati kako to izgleda u praksi i uvjeriti se u jednostavnost tehnike.



Popular Posts