Pages

Bojanje kose - za i protiv



Danas sve više žena boji kosu, bilo kod frizera ili kod kuće. Bojanje kose nije neka mudrost i svatko to može naučiti. Postoje trajne boje i polutrajne boje. Trajne boje miješaju se s hidrogenom i mješavinom toga može se postići bilo koja boje kose. Mogu se dobiti jako svijetli tonovi i jako tamni tonovi ako koristimo trajne boje. Polutrajne boje su samo preljevi koji služe da se već nanesena boja kose osvježi i da joj se vrati sjaj. Polutrajne boje ne prekrivaju sijedu kosu, ali su idealne za one osobe koje se ne žele bojati a žele vratiti sjaj kosi i zdraviji izgled.

Postoji jako puno boja i nijansi boja za kosu, no ponekad ne pogodimo baš onu pravu. U nastavku donosimo nekoliko pravila oko izbora boje:

  • Tamna kosa, oči i obrve – ako ste takva prirodna osoba, nemojte se bojati u plavo. Uglavnom ćete dobiti narančastu boju kose. Bilo bi najbolje kada bi ste odabrali smeđu kosu. Ta boja pristaje svima i održavanje je vrlo jednostavno, no ako ste blijede puti, koristite svijetle boje, a pramenove uvijek možete potamniti.
  • Za osobe problematičnog tena, suhe i ispucane kose, nije crvena boja. Ukoliko ju ipak obojite u crveno nemojte pretjerivati sa šminkom.

Policija u suradnji s liječnicima još uvijek pokušava ustanoviti uzrok smrti mlade djevojke, a pojedini lokalni mediji navode da je smrt mogla uzrokovati prevelika koncentracija hidrogen peroksida.

Opasnosti kod bojanja kose postoje. Mogu se pojaviti kožne reakcije, a u rijetkim slučajevima i smrt. Obavezno je znati na što ste alergični i osjetljivi. Prije bojanja kose pročitajte od čega se sastoji određena boja, te na temelju toga odlučite koju boju ćete koristiti.

100 % prirodna, bio-boja za kosu je na bazi biljnih ekstrakata, bez amonijaka i bez hidrogen-peroksida. Rezultat bojenja je različit od uobičajene boje, ali ono što je važno jest postizanje lagane i postepene promjene prirodne boje kose, dok je učinak mnogo prirodniji.

Prednost korištenja bio-boje za kosu je njena bezopasnost i vrlo rijetke alergijske reakcije, jer ona učinkovito štiti osjetljivo vlasište umanjujući tako rizik od alergije.

Loša strana biljnih boja za kosu jest što se brzo ispiru, često ne pokrivaju sijede vlasi i trebaju se nanositi češće kako bi kosa bila savršeno sjajna i ujednačenog tona. Biljne boje za kosu skuplje su od običnih. Također, kako biste dobili željeni efekt i sjaj, biljne ćete boje morati držati dulje nego obične.

Bez obzira na ove mane, danas se ipak više žena odlučuju obojati svoju kosu, a opet iako znamo da postoji nešto štetno u njima, s druge strane te boje daju našoj kosi novi, sjajniji izgled. Svatko bira prema svom ukusu i stylingu, pa neka tako i ostane.

Popular Posts