Pages

Miris muškarca



Muškarci žele lijepo mirisati i mirisom istaknuti svoju muškost, stoga se najčešće odlučuju za drvene i začinske mirise.

Dok se žene prilično često odlučuju za kupnju muških mirisa, mali je broj muškaraca koji kupuju ženske mirise. Muškarci vole mirise koji sadrže ekstrakte drveta i začina (kadulja, ružmarin, lavanda, klinčić, cimet, korijandar, muškatni oraščić), dok ženski mirisi prije svega sadrže ekstrakte cvijeća.

Muškarci na muškom odjelu parfumerije mogu kupiti
  • toaletnu vodu (Eau De Toilette)
  • kolonjsku vodu (Eau De Cologne)
  • losion nakon brijanja (after shave)
  • dezodorans u spreju i dezodorans u «sticku»
  • gel za tuširanje
O tome hoće li muškarac izabrati toaletnu vodu, kolonjsku vodu ili losion poslije brijanja ovisi koliko će se dugo miris zadržati na njemu.

Stoga se muškarcima preporučuje da koriste prije svega kolonjsku vodu koja sadrži od 3 do 5 posto koncentrata parfema i postojana je do dva sata.

Kako je u svakoj muškoj parfemskoj kolekciji moguće dobiti i mirisnu toaletnu vodicu za nakon brijanja, muškarci se često odlučuju samo za kupnju tog proizvoda iako to zapravo nije miris u pravom smislu riječi.

Posebno su blagi balzami koji se koriste nakon brijanja. Obično su laganog mirisa, a njihova prednost pred klasičnim losionima nakon brijanja jest u tome da njeguju kožu. Kožu, nadraženu nakon brijanja, umiruju i vlaže te joj vraćaju elastičnost i mekoću.

Davidoffov miris Adventure odlikuje se svježinom te drvenim i začinskim notama. Osim toga, sadrži i ekstrakte mandarine, limuna, bergamota, crnog sezama, klinčića, cedra, vetivera i bijelog mošusa. Idealan je prije svega za pustolove, rekreativce i sportaše.

Pravi odabir za mlade je Armanijev Code kod kojeg se ističu citrusne gornje note, dok su temeljne note mirisa znatno snažnije. Miris, naime, sadrži ekstrakt duhana, drva i kože te podsjeća na Mediteran i latino ljubavnike.

Elegantnim, uglađenim muškarcima pristaje profinjen miris Bvlgari Pour Homme Soir koji sadrži ekstrakte čaja, bergamota, papirusa, ambre i muškata.

 

Popular Posts