Pages

Nekoliko pravila o darivanju

Nekoliko pravila o darivanju


Kad god idete nekome u posjetu, ne znate što pokloniti i što je prikladno za određenu priliku? Jeste li znali da u našem narodu postoji predrasuda kako nije dobro darovati šiljate predmete, poput igle i škara, jer ćete se s tom osobom prije ili poslije posvađati? Znate li da se u načelu ne daruje novac, osim ako ga darujete članovima obitelji? Ako niste znali za ova pravila, svakako biste trebali pročitati i primjeniti sljedećih nekoliko zanimljivih pravila o darivanju.

Pravilo darivanja

Pri odabiru dara nemojte se odlučiti za nešto što se vama sviđa, već odaberite ono što mislite da bi se moglo svidjeti osobi kojoj kupujete.

Skupa radoznalost

Savjet je da ne pitate nekoga što bi želio dobiti na dar za rođendan, blagdan ili neku posebnu priliku. Jer, zašto bi se izlagali neugodnosti da želju ne možete ispuniti? Pažljivim slušanjem možete sami zaključiti što toj osobi treba ili što bi željela dobiti.

Knjiga kao dar

Knjiga je lijep poklon koji će nas uvijek sjećati na osobu koja nam ga je darovala. Kako se ne bi dogodilo da osoba kojoj ste darovali knjigu zaboravi da ste to bili vi, na stranicu na kojoj se nalazi naslov djela napišite kratku posvetu s potpisom i datumom.

Slatka varijanta

Iako je nešto slatko uvijek lako kupiti i mislite kako ne možete pogriješiti jer svi vole čokoladu, nastojte darovati bombonijeru, a ne bombone, kekse i slične slatkiše pakirane u vrećicama. Isto tako, bombonijere su uvijek popularan dar ženskim osobama.

Osobni slučaj

Kada se radi o vašoj užoj ili široj obitelji, ili dugogodišnjim prijateljima, poželjno bi bilo darovati neki svoj osobni predmet kao uspomenu. Unutar porodice to je najčešće nakit.

Pravilo u paru

Za žensku osobu cvijeće je jedini dar pogodan u svakoj situaciji. Zato, kada darujete buket jedne vrste cvijeća, pripazite da broj cvjetova bude neparan. Naime, osoba kojoj darujete buket pribraja se cvjetovima i tako čini skladan par.

Oprezno s cijenom

Najneugodnije što vam se može dogoditi prilikom darovanja nekoga je da ste na svom poklonu ostavili cijenu. Uvijek se sjetite skinuti cijenu, ili ako je cijena tiskana na omotu, preko nje nalijepite naljepnicu.





Popular Posts