Pages

Kako odabrati šampon za kosu?



Tržište je prepuno raznoraznih šampona za kosu, a kupovina istog može trajati beskonačno mnogo jer ne znamo koji odabrati. Taman kad uzmemo jedan s police, prijateljica nam kaže da se njoj baš od tog umastila kosa, a onaj koji smo prvotno namjeravali kupiti malo nam je preskup. I što sad? Žmireći odabrati i riskirati? Naravno da ne.. Uz nekoliko naših savjeta kupovina šampona bit će lakša i učinkovitija, a vaša će vam kosa biti zahvalna.

Vrsta je mnogo, od šampona protiv peruti, protiv mašćenja kose, za veći volumen, sjaj i mekoću i protiv opadanja kose.

Ukoliko je vaš problem perutanje vlasišta, nemojte toliku pozornost pridavati mirisu, boji i dodatnim efektima šampona, već gledajte isključivo je li namijenjen upravo sprječavanju perutanja. Ponekad ćete morati isprobati nekoliko šampona kako biste pronašli odgovarajući. Dakle, nekoliko pranja, i ako učinka nema, tražite dalje. Mnogima je, kada govorimo o proizvodima široke potrošnje, odgovarajući upravo Head&Shoulders šampon, a preporučujemo isprobati i neki od šampona iz profesionalne linije poput Active Gel šampon obogaćen čičkom i kaduljom koji umiruje vlasište.

Masna kosa problem je mnogih, i iako problem nije moguće u potpunosti riješiti (kosa će uvijek biti sklona mašćenju), moguće ga je uvelike ublažiti. Šampon iz JF linije Triple Action Shampoo ili šampon trostrukog djelovanja idealan je za masnu kosu prvenstveno iz razloga što njegovo blago djelovanje na kožu i kosu omogućuje često korištenje u dužem periodu a to je pravi pristup u rješavanju problema masne kose.

Opadanje kose kod nekih je neizbježno, no ako nije posljedica starenja, ponekad ga je moguće i zaustaviti i privremeno odgoditi. Također iz Method Active linije, šampon protiv opadanja za zadatak uzima održati ravnotežu kose i vlasišta.

Dakle, navedeni su neki od najčešćih problema s kosom i vlasištem, i moguća rješenja. Način primjene u većini je slučajeva vrlo jednostavan – umasirati šampon u mokru kosu te temeljito isprati i postupak ponoviti još jednom. Bitno je da ne odustanete već kod prvog pokušaja ili krivog izbora. Razmislite koliko vremena potrošite na kupnju cipela, uzmite petinu tog vremena i savršen šampon zasigurno će se naći u vašim rukama.

Popular Posts