Pages

Kako ubrzati rast kose



Održavanje i njega kose je osobito važno. Duga i njegovana kosa zahtijeva malo više pažnje. Kako ubrzati rast kose?





Zeleni čaj

Ekstrakt zelenog čaja bilo konzumiran ili nanesen na kosu, efikasno spriječava ispadanje kose. I kod muškaraca kao i žena, kozmetička otkrivenja su bila sjajna. Radi svojih antioksidanata i detoksikacijskih svojstava, zeleni čaj može ubrzati rast zdrave kose.

Ginko Biloba

Ova dragocjena biljka je savršena za poboljšavanje krvotoka i cirkulacije vlasišta. Folikule će dobiti virtualnu masažu koja će rezultirati bržim i zdravijim rastom kose. Najčešće ga se konzumira u obliku pilula. Ginko biloba je jedan od najtraženijih i najpoznatijih metoda regeneracije kose.

Ginseng

Ovaj sastojak se koristio još u antičkim vremenima stare Azije. Poznat je kao najučinkovitiji proizvod za poboljšavanje cirkulacije i obnove stanica vlasišta. Odstranjuje razne toksine iz organizma, što je prvi korak do zdravije kose. Ginseng će ojačati i nahraniti vlasište tako što će održati potrebnu razinu hidratacije. Tražite šampone s ovim sastojkom za pojačavanje rasta kose.

Kora jabuke

Vjerovali ili ne, jabuka ili samo njezina kora mogu pomoći bržem rastu kose. Polifenoli iz ovog voća imaju brojne blagotvorne učinke. Testirani i za rast kose i protiv gubitka kose, pokazala je odlične rezultate. Postoje i pilule s ekstraktima i polifenolima koji ojačavaju nokte i kosu, a i dodatno hidratiziraju kožu.

Za zdravlje kose važni su:

Vitamini:

1. vitamin A - koji daje kosi sjaj i punoću

2. vitamin B5 - povećava rast kose, pigmentaciju, ujedno je sastojak mnogih šampona i regeneratora za kosu

3. vitamin H (biotin) - popravlja strukturu vlasi, ubrzava rast i pigmentaciju, sprečava pucanje i cvjetanje kose

4. vitamin E kojim su bogata biljna ulja (maslinovo, čičkovo, ricinusovo i orahovo) savjetuje se za obnovu strukture vlasi i regeneraciju stanica (pakunzi i kreme za kosu).

Minerali:

Bakar, željezo, jod, mangan i magnezij važni su za cirkulaciju i opskrbu krvi kisikom, a pojačano se gube u uvjetima stresa. Bakar i željezo ulaze u sastav enzima za normalnu izgradnju stanica krvi, uz vitamine B6 i B12, pa se slabokrvnost brzo manifestira pojačanim opadanjem i slabijom kvalitetom kose. Fosfor je mineral koji je važan za strukturu kose. Uz ribu i mahunarke, bogat izvor fosfora su i pšenične klice koje primjerice imaju 12 puta više fosfora nego bijelo brašno.



Popular Posts