Pages

Manikura - kako pravilno manikirati nokte



U tretmanima manikure koriste se razne kreme, ampule za ruke, peeling za ruke, te se koriste razni preparati koji potiću rast noktiju, omekšavaju kožicu i njeguju ih. Osnovna njega uključuje čišćenje, obnavljanje noktiju, njihovo oblikovanje, a kasnije i njihovo lakiranje i uređivanje. Nokti se mogu manikirati francuskom manikurom, koja uključuje osnove kao što su rašpanje noktiju, lakiranje sa tri vrste laka, prozirni, bijeli i blago ružičasti, zatim nail artom, tj. profesionalnim ukrašavanjem ili crtanjem i na kraju postavljanje umjetnih noktiju.

Možete birati između geliranja, ugradnji tipsi, dodatnih preparata, mogućnost biranja boje gela, trajno bojanje, ocrtavanje noktiju, ukrašavanje, a i na taj način se može pomoći kod oštećenih noktiju, lako lomljivih i uraslih noktiju.

Kako ne stignemo često kod kozmetičarke zbog posla, obaveza i slično, nokte moramo manikirati sami kod kuće. Pomoću par koraka napravite sami svoju manikuru i uljepšajte svoje nokte:

  • Nokte je prije svega potrebno očistiti. Možete napraviti i neku kupku za ruke, npr. toplu vodu s malo sapunice u kojoj ćete ruke držati do 5 minuta. Nokti će vam biti čisti, a i omekšat će kotikulu vaših noktiju.
  • Drugi korak je oblik nokta. To može biti obli oblik i kvadratni oblik. Izbor je samo na vama i vašem ukusu.
  • Kada ste odlučili o drugom koraku, kožete krenuti na turpijanje noktiju, ali pripazite na dužinu koju želite. Naravno, dužina može ovisiti o vašem poslu koji radite ili o vašim noktima i koliko su oni lomljivi. Ako su predugački, a lako lomljivi doći će do pucanja što će zahtjevati veću brigu.
  • Imajte na umu da se turpijanje ne odvija po noktu gore dolje, nego uvijek lijevo desno.
  • Odstranite mrtvu kožicu ispod i oko nokta, te budite oprezni dok to radite kako se ne biste razrezali jer je taj dio kože dosta osjetljiv.
  • Nakon toga, vaši nokti spremni su za lakiranje, ukoliko to želite. Ako se ipak odlučite na lakiranje bilo bi poželjno da prije laka u boji obavezno stavite osnovni bezbojni lak kojeg ćete pustiti da se osuši. Nakon par minuta kada ste odabrali pravu boju krenite s lakiranjem. Kako biste dodatno zaštitili boju i nokte na kraju nanesite lak koji će vam dati sjaj, te pružiti dodatnu zaštitu.

U samo par koraka vaši su nokti njegovani, čisti i uredni, te vam za taj postupak ne treba puno vremena. Za ruke je vrlo bitno da na sebi imaju lijepe nokte, a oni vama osobno donose dobar osjećaj i profinjenost.


Popular Posts